Διπλωματικές…έτοιμες Startups!

Πριν μία εβδομάδα βρέθηκα στο Business Design Center όπου 3000 απόφοιτοι από διάφορα Πανεπιστήμια της Αγγλίας, με εστίαση στο illustration, animation και graphic design, είχαν εκθέσει τις διπλωματικές τους εργασίες. Οι εργασίες αυτές ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που κάποιος φαντάζεται όταν ακούει τον όρο »Διπλωματική».

Θα χαρακτήριζα αυτή την έκθεση (όπου να σημειώσω ότι γίνεται κάθε χρόνο) σαν εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους πλέον επαγγελματίες κάθως μπορούν να αναδείξουν τη δουλειά τους στο ευρό κοινό και σε πιθανούς επενδυτές.

Έχοντας συνδυάζει την φανατσία τους με το developing , το business και το marketing , φοιτητές παρουσίασαν χιλιάδες έξυπνες πατέντες που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας μας.

Gadget που συμβάλλει στο Decision-Making. Πόσες φορές είμαστε αναποφάσιστοι ακόμα και για μικροπράγματα ? Αυτή η έξυπνη πατέντα χρησιμοποιεί το υποσυνείδητό μας ώστε να πάρουμε την απόφαση που πραγματικά θέλουμε. Όταν δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για κάτι , αγχωνόμαστε και γινόμαστε νευρικοί , κρατώντας αυτό το gadget , υποσυνείδητα θα κινούμε τη μπίλια δεξιά και αριστερά. Ανάλογα με τις φορές που η μπιλιά έχει βρεθεί στην εκάστοτε μεριά , προκύπτει η απόφασή μας.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσω ότι κάθε Πανεπιστήμιο είχε το δικό του περίπτερο όπου και για κάθε έργο αναγραφόταν αναλυτικά τα προσωπικά στοιχεία του κάθε φοιτητή ενώ ο ίδιος είχε εκδόσει και επαγγελματικές κάρτες σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να επικοινωνήσει μαζί του.

Εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα , τοποθετώντας το ψυγείο μέσα στον πάγκο. Ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας καθώς μόνο όταν κοιτάς τον γυάλινο παγκο , ανοίγουν τα φώτα και μπορείς να δεις τι υπάρχει μέσα στο ψυγείο ενώ όταν απομακρύνεσαι , σβήνουν τα φώτα και κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι ο πάγκος είναι την ίδια στιγμή και ψυγείο.-
Οι διαφημιστικές αφίσες μεγάλων εταιριών είναι δημιούργημα νέων φοιτητών γεγονός που αποδεικνύει τις ευκαιρίες που δίνονται στους νέους επαγγελματίες.-
Έξυπνο μπάνιο που ενσωματώνει όλα τα απαραίτητα μέρη σε ένα , εξοικονομώντας χώρο , νερό και ενέργεια. Κατεβάζοντας και το αντίστοιχο app μπορείς να ελέγχεις πλήρως την κατανάλωση νερού και ενέργειας.-

Αυτά είναι μερικές από τις εργασίες που ξεχώρισα. Φεύγοντας δεν μπορούσα να μην προβληματιστώ και να μην αναρωτηθώ γιατί δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Τι θα γινόταν άραγε αν κάθε χρόνο φοιτητές από διάφορους κλάδους ένωναν τις δυνάμεις τους και παρουσίαζαν , όχι απαραίτητα τις Διπλωματικές τους αλλά ακόμα και τα projects τους , σε έναν χώρο κάθε χρόνο ?

Τα λέμε πολύ σύντομα!

Φιλιά ,

Βάλλια

Σχολιάστε