Όλοι μιλούν για Δημιουργικότητα…

Σιγουρά σε έχουν ρωτήσει , σίγουρα εσύ έχεις ρωτήσει κάποιον : «Είσαι δημιουργικός ?»

Το αστείο είναι ότι έχουμε συνηθίσει να δίνουμε απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν καταλαβαίνουμε , και όχι μόνο αυτό. Υποστηρίζουμε μέχρι τέλους και την άποψή μας.

«Είσαι δημιουργικός ?»

– «Φυσικά!»

Και κάπου εκεί τελειώνει η κουβέντα. Τι είναι η Δημιουργικότητα και τι σημαίνει να ότι κάποιος είναι Δημιουργικός ?

Faded Fall.jpg

Υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις , ας τις πούμε «συμπτώματα» δημιουργικότητας καλύτερα:

  • Σταματάς να ασχολήσαι με τους γύρω σου και επικετρώνεσαι στον εαυτό σου , προσπαθώντας κάθε μέρα να τον βελτιώνεις. Αν αυτό γίνεται ασυνείδητα , χωρίς δηλαδή να πιέσεις τον εαυτό σου να μην σπαταλά χρόνο σε άλλους, τότε βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο, πραγματικά.
  • Ονειροπολείς διαρκώς! Και όχι μόνο αυτό , μετά σκέφτεσαι πώς με ρεαλιστικά βήματα θα καταφέρεις να ζήσεις αυτό που μόλις ονειρεύτηκες/φαντάστηκες.
  • Ζεις κάθε στιγμή της ημέρας. Δεν αφήνεις χρόνο ανεκμετάλλευτο. Ακόμα και στο λεωφορείο οι σκέψεις σου αφορούν εσένα , τους στόχους σου ,τις ιδέες σου.
  • Βλέπεις με αισιοδοξία οποιαδήποτε δυσκολία σου παρουσιάζεται. Υπάρχει μία φωνή μέσα σου που λέει : «Μην αγχώνεσαι, μπορείς να τα καταφέρεις!»
  • Παρατηρείς ότι οτιδήποτε και αν κάνεις μέσα στην ημέρα σου , σου προσφέρει κάτι. Δεν αναλλώνεσαι σε ανούσιες δραστηριότητες και δεν σπαταλάς τον χρόνο σου με ανούσιους ανθρώπους.
  • Σου συμβαίνει συχνά να βρίσκεσαι στην σχολή σου , στο σχολείο σου ή στη δουλειά σου και ενώ είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις , παράλληλα σκέφεσαι πράγματα που θα μπορούσες να δημιουργήσεις/να κάνεις. Ακόμα και κάτι πολύ «ασήμαντο» πχ θα βάλω ραφάκια στο δωμάτιο μου για να δείχνει πιο όμορφο.
  • ‘Εχεις ξεκάθαρους στόχους που θέλεις να επιτύχεις και όχι μόνο αυτό, τους έχεις χωρίσει και σε βραχυπρόθεσμους-μακροπρόθεσμους.
  • Είσαι λίγο διαφορετικός. Έχεις τη δική σου τρέλα και κάνεις πράγματα που η μάζα δεν θα επέλεγε λόγω δυσκολίας/αυξημένων υποχρεώσεων/φόβου συνήθως.

 

Αν έχεις κάποιο από αυτά τα συμπτώματα ή ακόμα και όλα τότε ναι! Είσαι δημιουργικός άνθρωπος σύμφωνα με τους ειδικούς ( αχχαχαχ ) . Πρόσεχε λοιπόν τι θα απαντήσεις την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσουν περί δημιουργικότητας γιατί όλοι νομίζουν ότι είναι δημιουργικοί αλλά λίγοι όντως είναι.

Θα τα πούμε σύντομα αυτή τη φορά!

x Vallia.

Σχολιάστε